طيور صنعتی

درباره ما

 

آزمايشگاه دامپزشکی مرکزی از نخستين آزمايشگاه های فعال در عرصه دامپزشکی کشور است، که با بيش از سه دهه فعاليت در عرصه دامپزشکی ايران، همچنان با ترکيب نيروی کار جوان و تجربه با ارزش پايه گذاران خود آماده خدمت رسانی به صاحبان صنايع دام و طيور، صاحبان حيوانات خانگی، همکاران و متخصصين دامپزشک و محققين حوزه دامپزشکی و صنايع غذايی می باشد.

 با توجه به متخصصين حاضر در اين مرکز عمده فعاليت آن از دير باز معطوف به انجام خدمات و آزمونهای آزمايشگاهی و ارائه مشاوره های تخصصی به مرغداريها و صاحبان پرندگان مختلف و همچنين توليد کنندگان و دست اندرکاران صنايع غذايی و  کارخانه های خوراک دام و طيور بوده است. در حال حاضر هم اين آزمايشگاه در سه محور زير به صورت کاملاً تخصصی به فعاليت می پردازد:

1- طيور صنعتی

2- پرندگان زينتی، خانگی و وحشی

3- صنايع غذايی و صنايع خوراک دام و طيور

 آزمايشگاه دامپزشکی مرکزی، با عنوان «آزمايشگاه خوراک کوچونی» به همت پيشکسوتان اين آزمايشگاه در سال 1362 در خيابان آیت الله طالقانی (تخت جمشيد) تهران تأسيس گرديد. در سال 1366هجری شمسی، اين آزمايشگاه به خيابان توحيد منتقل گرديد و با تأسيس شرکت دامپزشکان هميار، نام مجموعه به آزمايشگاه مرکزی دامپزشکی تغيير يافت. در سال 1372 هجری شمی، آزمايشگاه به محل فعلی خود منتقل گرديد.

از آن سال تاکنون آزمايشگاه دامپزشکی مرکزی خدمات تشخيصی و مشاوره‌ای خود را برای فعالان عرصه دام و طيور و همچنين توليد کنندگان و مصرف کنندگان صنايع غذايی ارائه می‌دهد. اين آزمايشگاه از قديمی‌ترين آزمايشگاه‌های دامپزشکی کشور بوده و از سرتاسر کشور و حتی کشورهای همسايه نمونه می‌پذيرد.

 

 

 

آزمونهای سرولوژيک

آزمونهای سرولوژيک

آزمایش ممانعت از هماگلوتيناسيون (HI)

آزمایش HI  یا  آزمون ممانعت از هماگلوتيناسيون جهت ارزیابی پاسخ سرمی دستگاه ایمنی پرنده به عفونت هایی که عامل مسبب آن توانایی آگلوتینه کردن گلبول های قرمز را دارد، استفاده می شود . ویروس های نیوکاسل، آنفلونزا، آدنو ویروس ها و باکتری هایی مثل مایکوپلاسماها از این خاصيت برخوردارهستند، اما به صورت معمول برای ارزيابی پاسخ دستگاه ايمنی پرنده عليه نيوکاسل و آنفلوانزا از اين آزمون بهره می برند.  چون آنتی بادی هایی که در بدن علیه این عوامل ویروسی تولید می شود قادر به ممانعت از آگلوتیناسیون یا جمع شدن گلبول های قرمز هستند.

تعییین تیتر مادری جوجه ها جهت مشخص کردن برنامه جامع و مناسب واکسیناسیون  و نیز ارزیابی میزان تیتر متوسط گله پس از واکسیناسیون جهت تعیین راهبرد آینده برنامه واکسیناسیون در گله  و تعیین تیتر ایجاد شده متعاقب بیماری در گله برای تأیید تشخیص های مبتنی بر علائم بالینی و کالبد گشایی از مهمترین کاربردهای این آزمایش می باشد.

استفاده از آزمون ND-HI:

1.       ارزيابی ميزان پادتن يا آنتی بادی جوجه ها در سنين پايين با هدف تدوين برنامه واکسيناسيون.

2.       ارزيابی پاسخهای دستگاه ايمنی پرندگان و مانيتورينگ گله پس از واکسيناسيون.

3.       تشخيص و يا تأیيد تشخيص بيماری بالينی در گله های طيور.

استفاده از آزمون AI-HI (H9N2):

1.       ارزيابی پاسخ گله به برنامه واکسيناسيون.

2.       تشخيص و يا تأييد تشخيص عفونت و يا بيماری بالينی در گله.

آزمایش سريع سرمی (RSA)   یا (SPA)Serum Plate Agglutination:

این آزمایش جهت ارزیابی وجود یا عدم وجود پاسخ سرمی علیه عوامل باکتریایی رایج  مانند مایکوپلاسماها و سالمونلاها در مدت زمان کوتاه انجام می پذیرد. اساس کار آزمایش بر ایجاد اتصال بین آنتی بادی احتمالی موجود در سرم پرنده با آنتی ژن رنگ دارشده عامل عفونی استوار است که به صورت ذرات آگلوتینه شده قابل مشاهده می باشند.

این آزمایش برای ارزیابی عفونتهایی مثل مایکو ‍‍پلاسما گالیسپتیکوم (MG)،مایکوپلاسما ساینوویه(MS) و سالمونلا پولوروم- گالیناروم(SP) در گله امکان استفاده دارد.

استفاده از آزمون RSA:

1.       مانيتورينگ گله های مولد با هدف شناسايی عفونت احتمالی.

2.       ارزيابی سرمی جوجه های توليد شده با هدف شناسايی عفونت احتمالی.

3.       تشخيص عفونت در گله های طيور صنعتی.

آزمون الایزا Enzyme-Linked Immunosorbent Assay (ELISA):

اين آزمون برای تشخيص سرولوژيک و يا ارزيابی پاسخهای ايمنی عليه بيماريهای مختلف ويروسی و باکتريايی در گله های طيور استفاده می شود.

از کيتهای تجاری شرکتهای مختلف برای اين منظور استفاده می شود. گاهی از الايزا برای تأييد يافته های آزمونهای سريع سرمی استفاده می گردد.

از مهمترين کاربردهای اين آزمون ارزيابی ايمنی مادری جوجه ها عليه ويروس گامبورو با هدف تدوين و ارائه برنامه واکسيناسيون مؤثر عليه اين بيماری است.

همچنين برای تشخيص عفونتهای ويروسی مانند برونشيت، متانوموويروس پرندگان، رئوويروس و ... از الايزا می توان استفاده کرد.

کارآموزی و بازآموزی

آموزش دانشجويان و دامپزشکان جوان از مسؤوليتها و رسالتهای آزمايشگاه مرکزی دامپزشکی بوده و هست. با توجه به وظايف محوله از سوی سازمان دامپزشکی کل کشور و ادارات تابعه، و همچنين در راستای همکاری همه جانبه با سازمان نظام دامپزشکی اين آزمايشگاه همه ساله افتخار پذيرش دانشجويان و فارغ التحصيلان جوان را دارد.

با توجه به منش و سياستهای بنيانگذاران اين مجموعه، آموزش و گسترش علوم مرتبط با خدمات اين آزمايشگاه از جمله اقدامات روزمره و از رسالتهای آزمايشگاه دامپزشکی مرکزی بوده است.

  1. آموزش دانشجويان دامپزشکی (کارآموزی)
  2. آموزش فارغ التحصيلان (بازآموزی)

 

کارآموزی

با توجه به تعداد بالای درخواستها و محدوديتهای فيزيکی و پرسنلی موجود، متأسفانه اين آزمايشگاه در ايام تابستان فقط می تواند پذيرای آن  دسته از دانشجويانی باشد، که به صورت رسمی و از سوی شبکه دامپزشکی شهر تهران، معرفی می شوند.

در ساير فصول سال غير از تابستان، دانشجويان ممتاز و علاقمند می توانند با هماهنگی قبلی با مسؤولين آزمايشگاه از خدمات آموزشی اين مرکز استفاده نمايند. بديهی است که پذيرش دانشجويان به صورت رقابتی بوده و حتماً نياز به معرفی نامه از سوی واحد آموزش دانشگاه محل تحصيل خواهد داشت.

کليه خدمات آموزشی ما برای دانشجويان برگزيده رايگان خواهد بود.

دانشجویان علاقمند جهت کسب اطلاعات بيشتر با آزمايشگاه دامپزشکی مرکزی تماس حاصل فرمايند.

 

بازآموزی

علاوه بر دانشجويان، فارغ التحصيلان رشته های مرتبط هم می توانند از آموزشهای عملی اين آزمايشگاه بهره مند شوند.

مسلماً اولويت با آن دسته از همکاران جوانی است که توسط سازمان نظام دامپزشکی جهت دوره بازآموزی معرفی می شوند.

برای انجام هماهنگی های لازم در اين زمينه و کسب اطلاعات بيشتر با ما تماس بگيريد.

توجه داشته باشيد که با توجه به نيازهای آموزشی شرکت کنندگان و مدت زمان مورد نياز ممکن است هزينه هایی از شرکت کنندگان اخذ گردد.

خدمات پرندگان زينتی، خانگی و وحشی

دامپزشکی مرکزی افتخار دارد تا خدمات تخصصی  خود را در زمينه طب و بيماريهای انواع پرندگان زينتی و خانگی مانند انواع طوطی سانان (کاسکو، ملنگو، شاه طوطی، عروس هلندی، مرغ عشق، طوطی کوتوله، لريکيت، آرا و ...)، گنجشک سانان (قناری، فنچ، سهره، مرغ مينا و ...)، کبوتر، مرغ خانگی، اردک، غاز و .. با بهره گيری از متخصصين صاحب نظر ارائه نمايد.

متخصصين اين مرکز از دامپزشکان پيشرو در زمينه تشخيص بيماريهای پرندگان زينتی بوده و هر ساله کارگاه ها و دوره های بازآموزی متعددی را به صورت رسمی و به درخواست سازمان نظام دامپزشکی و يا سازمان دامپزشکی برای آموزش ساير دامپزشکان برگزار می کنند.

 

 

 

s5 logo
کلينيک و آزمايشگاه دامپزشکي مرکزي

 

آدرس: تهران، خیابان آزادی، مابین آذربایجان و خوش جنوبی ،نبش کوچه مسعود، طبقه دوم،پلاک 274

کدپستی: 1345616554

تلفن:

021-66864338

021-66835596

فاکس:

ايميل:

info@cvetlab.com